Ароматни истории, себепознание и още нещо

Забрави за ароматните свещи

Забрави за ароматните свещи

На тяхно място пусни дифузера. Дихателната система ще ти благодари, ако ползваш чисти етерични масла.


Не крия, че съм токсин фрик от над 20 години. Започнах с препаратите за миене на чинии (една пукнатина на дланите ме накара да се замисля какво има в зеления гел), после насочих вниманието си към козметиката, а преди 8 години разбрах защо първата ми среща с етеричните масла бе предизвикала отвращение.

Мнозина си мислят, че като купуват скъпа храна с еко етикет, са направили всичко за тялото и неговото добруване. Някога и аз бях така. После започна процеса на изтрезняване и осъзнаване колко "тихи убийци" съм пуснала у дома си. Сред тях са и ароматните свещи - символ на уют и добър вкус. Уви, ароматите им са синтетични, а това е пагубно за дихателната система и за клетъчните рецептори.

Разбирам те, че нямаш време и за това да мислиш. Трябва да отидеш на маникюр, да изгледаш целия фийд, да си на онова парти, на което не искаш да си, ама така-трябва, да изслушаш оплакванията на съседката. Имаш да плащаш ипотека, да учиш с децата, да вземеш бонус за Коледа. Все важни неща от живота. Какви ароматни свещи със синтетика, к'ви клетки.

Ако наистина се стремиш към продуктивност и пълноценен живот, дошло е време да обърнеш внимание на клетките си. Дълъг е пътят към тях (на мен ми отне 40 години, дано при теб стане по-бързо) и предполага да научиш какво ги прави щастливи, от какво се стресират и израждат.

Сигурно се досещаш и сам – от синтетиката, в която се къпем всеки миг (буквално и преносно). И ако е непосилно да контролираме глобалното състояние на климата, то е въпрос на личен избор да пуснем дифузера, вместо да запалим ароматната свещ. Важно е и какво етерично масло слагаме – защото и в тази популярна индустрия ни дебне синтетична агресия.

Търсене